Nieuws

Marie Vinck in "Making of Post Scriptum" (Narafi kortfilm)

Dinsdag, 01 december 2009

Marie Vinck spreekt in een interview

Marie Vinck is samen met Dimitrie Leue te zien in een kortfilm 'Post Scriptum', van de hand van jonge regisseur Jef Vingerhoedt.

De prent was vorige maand te zien op het kortfilmfestival 'Het Grote Ongeduld!' in Brussel.

Lees meer... »

Hilde Van Mieghem maakt eigen film

Zondag, 11 oktober 2009

Hilde Van Mieghem

De Antwerpse binnenstad wordt het nieuw speelplein van Hilde Van Mieghem, binnenkort gaan daar de opnames van start van haar laatste project, genaamd 'Oh no, it's a woman'. In de film zullen Wine Dierickx, Veerle Dobbelaere, en hoe kan het ook anders, dochterlief Marie Vinck te zien zijn.

Van Mieghem is niet aan haar proefstuk toe, eerder al was ze verantwoordelijk voor 'De Kus' en 'Dennis van Rita'.

Bekijk het filmpje en lees meer...»

Marie Vinck beste Belgische actrice

Woensdag, 04 mei 2005

Marie Vinck beste Belgische actrice

Steve + Sky is de beste Belgische film van 2004, Marie Vinck beste actrice met haar rol in De kus . In Brussel werden gistermiddag voor de 18de keer de Joseph Plateauprijzen - de Belgische oscars, zeg maar - uitgereikt. Premier Verhofstadt stuurde zijn kat, waarmee hij nog maar eens onderstreepte wat de uitreikers van de prijzen zelf al aanhaalden: de Belgische filmprijzen zouden best wat meer prestige mogen krijgen. Voor 2006 wordt alvast hard aan een nieuw concept gewerkt.

Steve + Sky verzilverde 2 van zijn 5 nominaties, maar het waren vooral Hilde Van Mieghem en haar dochter Marie die stonden te glunderen. ,,Ik had het niet verwacht, maar ik ben ongelooflijk in de wolken'', aldus Vinck. ,,Ik werk eerst mijn thesis af, maar met deze prijs besef ik toch weer hoe graag ik eigenlijk wel acteer. Ik heb de voorbije maanden al enkele aanbiedingen afgeslagen, maar vanaf eind juni mogen regisseurs mij weer bellen!''

Lees meer... »
First Page Previous Page Page 3 / 3 (21 - 23 of 23 Total)