Biografie

Marie Vinck werd geboren te Antwerpen en is de dochter van actrice Hilde Van Mieghem.

Ze stond al voor de camera op tienjarige leeftijd, in de TV-serie 'Moeder, waarom leven wij?' waarin trouwens haar moeder een hoofdrol voor zich had. Opnieuw waren ze samen te zien in het jaar 1998 in de Nederlandse productie 'Blazen tot Honderd'.
Marie Vinck studeerde aan de Antwerpse universiteit, richting Nederlandse en Engelse taal- en letterkunde. In 2006 startte ze haar vierjarige drama-opleiding aan het Herman Teirlinck Instituut te Antwerpen.

De definitieve doorbrak kwam met de film 'De Kus' [2004], welke geregisseerd werd door haar moeder. 'De Kus' werd met gemengde kritieken onthaald, de prestatie als actrice werd unaniem positief ontvangen.
Ze won dan ook de Plateauprijs als beste Belgische actrice, daarenboven mocht ze ook nog eens de prijs van beste actrice ontvangen op het festival van CinemaEurop te Viareggio.

Bron: Wikipedia, Foto: © Greetje Van Buggenhout

Filmografie

  1. [2011] Making Of
  2. [2010] Smoorverliefd!
  3. [2010] Adem
  4. [2009] De Rodenburgs
  5. [2009] Post Scriptum
  6. [2009] SM-rechter
  7. [2009] Amsterdam
  8. [2008] De smaak van de keyser
  9. [2008] Vox Populi
  10. [2008] Loft
  11. [2008] Zone stad
  12. [2008] Vermist
  13. [2008] The Box Collector
  14. [2007] Mega Mindy
  15. [2006] Zonder jou
  16. [2006] Lijn 72
  17. [2005] De kavijaks
  18. [2004] De Kus
  19. [2004] Witse
  20. [2001] Saint Amour
  21. [1999] Kaas
  22. [1998] Blazen tot honderd
  23. [1993] Moeder, waarom leven wij?