Marie Vinck krijgt Nijlense ster

Marie Vinck krijgt Nijlense ster De dochter van Hilde van Mieghem, Marie Vinck was aanwezig op de laatste dag van het 'Briljante Films Festival' te Nijlen. Zij mocht de allerlaatste ster ontvangen want 'Kinema Nova' zal niet langer bestaan.
De laatste vertoningis in Nijlen altijd iets speciaals. De film wordt gekozen in functie van zijn actualiteit en lovende kritieken. Een van de hoofdrolspelers wordt trouwens bedacht met een ster op het voetpad voor 'Kinema Nova'. Dit jaar is dat niet geheel onverwacht Marie Vinck, die zelf aanwezig was op de projectie van 'Adem'.

De gasten konden een babbeltje met haar doen tijdens de receptie. Eind 2011 sluit Cinema Nova, na het overlijden van de moeder wensen de erfgenamen de zaak niet langer verder te zetten en het gebouw wordt verkocht.

Extra Info

Adem details

AdemADEM vertelt het aangrijpende verhaal van twee mucoviscidose patiƫnten die een moeizame vriendschap onderhouden tijdens hun herhaaldelijke verblijven in het ziekenhuis. De regie is in handen van Hans Van Nuffel.
Lees meer... »