Marie Vinck meter van 1 miljoen bomen

Marie Vinck meter van 1 miljoen bomen In Edegem is het startschot gegeven van een nieuw hoofdstuk in de grootschalige campagne om Vlaanderen bosrijker te maken. "1 Miljoen Bomen", de Vlaamse spin-off van de internationale campagne "Plant for the planet: the Billion Tree Campaign", krijgt de komende maanden de steun van onder meer de AVEVE-tuincentra. Actrice Marie Vinck is meter van de campagne.
In meer dan 150 AVEVE-winkels kunnen geïnteresseerden nog tot 26 oktober bomen bestellen. Intussen staat de teller sinds het begin van de campagne in 2008 al op meer dan 989.000 exemplaren.

Actrice Marie Vinck, meter van de campagne, zal na afloop de persoon of het bedrijf dat de meeste bomen aankocht zelf een handje komen helpen bij het planten. "Bomen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar in de eerste plaats de longen van de mens. Ik hoop dat mensen door deze campagne beseffen dat ze met weinig moeite heel veel kunnen bereiken", aldus Vinck.

De campagne, uitgevoerd door de Vereniging voor Bos in Vlaanderen in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos, richt zich op burgers en bedrijven. Verschillende grote bedrijven zoals De Lijn, Ikea en Decathlon hebben beloofd dit najaar nog een eigen "bedrijfsbos" te realiseren.

Film ©2011 belga/kve