Marie Vinck fietst tegen opwarming aarde

Marie Vinck fietst tegen opwarming aarde Tussen zondag 21 en zaterdag 27 augustus fietsen bekende Vlaamse acteurs, muzikanten, schrijvers en stand-upcomedians met de zogenaamde broeikasfiets tussen Blankenberge en Antwerpen. Ze doen dit uit protest tegen de opwarming van de aarde. Ook Marie Vinck is van de partij.
Met dit initiatief willen de BV's een halt toeroepen aan de vernietiging en de opwarming van de aarde. Ze zullen zweten, want het kan heet in zijn in de broeikasfiets.

Traject
Eva De Roovere en Geert Hautekiet fietsen op zondag 21 augustus van Blankenberge naar Brugge. De andere ritten zullen onder meer afgewerkt worden door Tine Embrechts, Jelle Cleymans en Steven Gabriëls. Jelle Cleymans en Marie Vinck rijden de laatste rit op zaterdag 27 augustus tussen Bornem en Antwerpen.

Zee
De lijn Blankenberge-Antwerpen geeft ongeveer aan tot waar binnen enkele honderen jaren de zee zal komen, als we niet oppassen. Tijd dus om het tij te keren, zeggen de diverse verenigingen en gemeenten die dit initiatief steunen. Het gaat om Greenpeace, Argus, Low Impact Man, Netwerk Vlaanderen, Bond Beter Leefmilieu, REcoEP, Netwerk Bewust Verbruiken, 11.11.11., MO°, Kaaitheater, BAM, Aalter, Blankenberge, Bornem, Wetteren, Lokeren, Concertgebouw Brugge en NTGent.

Film ©2011 belga/sam