Marie Vinck beste Belgische actrice

Marie Vinck beste Belgische actrice Steve + Sky is de beste Belgische film van 2004, Marie Vinck beste actrice met haar rol in De kus . In Brussel werden gistermiddag voor de 18de keer de Joseph Plateauprijzen - de Belgische oscars, zeg maar - uitgereikt. Premier Verhofstadt stuurde zijn kat, waarmee hij nog maar eens onderstreepte wat de uitreikers van de prijzen zelf al aanhaalden: de Belgische filmprijzen zouden best wat meer prestige mogen krijgen. Voor 2006 wordt alvast hard aan een nieuw concept gewerkt.

Steve + Sky verzilverde 2 van zijn 5 nominaties, maar het waren vooral Hilde Van Mieghem en haar dochter Marie die stonden te glunderen. ,,Ik had het niet verwacht, maar ik ben ongelooflijk in de wolken'', aldus Vinck. ,,Ik werk eerst mijn thesis af, maar met deze prijs besef ik toch weer hoe graag ik eigenlijk wel acteer. Ik heb de voorbije maanden al enkele aanbiedingen afgeslagen, maar vanaf eind juni mogen regisseurs mij weer bellen!''

Extra Info

De Kus details

De KusSarah is een mooi en getalenteerd meisje van bijna zestien. Ze heeft weinig vriendinnen en klampt zich vast aan haar droom: een professionele ballerina worden. Materieel komt ze niets tekort, maar van haar ouders kan ze weinig steun en genegenheid verwachten. Vader is altijd met zijn werk bezig en moeder heeft als grootste aandachtspunt zichzelf en ziet haar dochter eerder als een rivale. Als Sarah de knappe Vic ontmoet heeft ze eindelijk een zielsverwant gevonden, iemand die ze blindelings vertrouwt. Denkt ze,... want is Vic wel de charmante man die ze denkt te kennen? En wil hij haar echt helpen?
Lees meer... »